BiH
401

Promotivni spot SBB-a: Fahrudin Radončić je najveći graditelj nakon Gazi Husrev-bega

FENA
Savez za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine saopćio je danas da je realiziran promotivni spot kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Fahrudina Radončića.

"Njegova djela govore sama za sebe. O uspješnim ljudima glas se pronosi daleko. Građani i građanke prepoznali su ko je bio i ostao uz narod, ko je iz naroda i ko je njihov izborni favorit", navodi se u saopštenju.

"On nije pristao da bije vlastiti narod, radnike, socijalno ugrožene, omladinu, koji su se pobunili protiv zuluma nepravedne i odnarođene elite, majstora korupcije, rodbinsko-stranačkog zapošljavanja, nepotizma i lopovluka svake vrste", dodaje se.

Također je istaknuto da Radončić potiče iz skromne radničke porodice te da je čovjek koji je naučio raditi i stvarati nove vrijednosti, graditelj, vizionar, uspješni poslovni čovjek koji zapošljava, ne uzima od naroda nego daje.

SBB građanima i građankama nudi čovjeka koji nikada nije živio na budžetu, kojem politika ne treba ni za ličnu afirmaciju niti za sticanje materijalne koristi, tvrdi SBB čiji je Radončić lider.

Za Radončića također SBB navodi da on dobro zna kako se čuvaju interes, tradicija, vjera i običaji svog naroda, ali da ga to ne sprečava da sarađuje i gaji uvažavanje s drugima narodima u BiH i u susjednim državama, "našim prijateljima u Evropi, Americi i svijetu, na dobrobit svih, u cilju mira, stabilnosti, za cunami pravednosti i snažnog razvoja".