BiH
1.1k

Proizvođači u Turskoj pokrenuli kampanju "100 šlepera namještaja za BiH“

Anadolija
Udruženje turskih proizvođača namještaja (MOSDER) pokrenulo je kampanju "100 šlepera namještaja“ za poplavama ugrožena područja u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik MOSDER-a i predsjednik Unije izvoznika šumskih proizvoda Ahmet Gulec je u izjavi za AA naglasio da se saradnja Turske i BiH na bazi jakih historijskih veza i na ovaj način u teškim trenucima nastavlja.

Istakavši da svi narodi u BiH i ostatku Balkana u teškim trenucima žele vidjeti Tursku uz sebe, Gulec je kazao da je ponos vidjeti tursku vladu kako i materijalno i na druge načine pomaže ugroženim ljudima u cijelom svijetu.

Gulec je kazao da je MOSDER u saradnji sa Turskim polumjesecom pokrenuo kampanju prikupljanja pomoći za BiH i pozvao sve da se uključe u istu.

"Znamo da je našoj braću ugroženoj poplavama u BiH neophodna pomoć i u vidu namještaja. Zato smo sa Turskim polumjesecom pokrenuli kampanju '100 šlepera namještaja'. Očekujemo podršku svih proizvođača namještaja. Neophodno je da ta pomoć što prije krene ka BiH. Moramo raditi brzo“, kazao je Gulec.

Gulec tvrdi da se jake države i veliki narodi očituju u teškim vremenima, te dodaje da je Turska i njen narod bio uvijek i u svim dijelovima svijeta uz ugrožene ljude.

"Svi sektori su uključeni u akcije pomoći BiH. Turski polumjesec veoma dobro radi svoj posao. Uvjereni smo da će i drugi sektori uraditi sve da se Bosni pošalje sva neophodna pomoć“, zaključio je Gulec.