Sarajevo
0

Prodajna izložba štićenika udruženja "Svjetlo" u Merkatoru

Sarajevo-x.com
Nevladina organizacija altruista "Svjetlo" čiji su štićenici mladi ljudi s umanjenim sposobnostima najavila je povodom Bajrama prodajnu izložbu unikatnih radova svojih štićenika koja će trajati od 13. do 15. novembra u prodajnom centru "Merkator" u Ložioničkoj ulici 16 u Sarajevu od 9 do 22 sata.

Na izložbi pod nazivom "Dar darujte, najmilije obradujte" posjetioci mogu kupiti razne predmete, unikatne radove štićenika "Svjetla" nastale u "ArT LiNe" kreativnoj radionici.

To je mnoštvo svilenih marama, slika na staklu, radova od keramike, ukrasnih ramova, ukrasnih šolja, svjećnjaka, mirisnih sapuna, mirisnih svijeća, kutijica za nakit, magneta, ogrlica, čestitki, ručno bojanih figura... prekrasnih darova za drage osobe.

Novac od prodaje bit će upotrijebljen za bajramske nagrade članovima "ArT LiNe" radionice te za pomoć pet njihovih porodica težih socijalnih prilika.

Organizacija "Svjetlo" poziva građane da posjete prodajnu izložbu.

Pošto je to asocijacija koja ističe i razvija kreativne i druge sposobnosti štićenika, neki od njih se bave sportom pa su tri ekipe "Svjetla" (Prva i Druga divizija, muškarci) i Druga divizija, djevojke) otputovale jutros u Gradačac na državno prvenstvo u odbojci.