BiH
0

Prodaja GRAS-ovih kupona za penzionere počinje sutra

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Iz KJKP GRAS-a su obavjestili penzionere Kantona Sarajevo čija je visina penzije više do 311 KM da će prodaja kupona za javni gradski prevoz penzionera za maj početi u srijedu, 8. maja.

Prilikom kupovine kupona, penzioneri su obavezni donijeti: penzionersku iskaznicu, orginal i kopiju čeka od penzije za mart 2013. godine ako penziju isplaćuje Federalni zavod penzijsko invalidskog osiguranja, odnosno za februar 2013. godine ako penziju isplaćuje PIO Republike Srpske ili ako penziju ostvaruju iz drugih fondova i ličnu kartu na uvid.

Penzioneri sa visinom penzije od 311 do 400 KM kupone za prevoz mogu kupiti na prodajnim mjestima: Ćumurija, Otoka, Alipašin Most, Vogošća, Dobrinja, Ilidža i Hadžići.

Prodajna mjesta kupona za penzionere sa visinom penzije od 401 do 500 KM su: Latinska Ćuprija, Alipašin Most, Nedžarići, Ilidža, Otoka, Dobrinja, Hadžići i Vogošća,a prodajna mjesta kupona za penzionere sa visinom penzije iznad 501 KM su: Ćumurija, Alipašin Most, Ilidža, Otoka, Dobrinja i Vogošća.

Penzioneri su obavezni zamjenu postojećih kupona izvršiti do 15. maja ove godine.

Iz GRAS-a još napominju da je period važenja besplatnih kupona za javni gradski prevoz penzionera sa visinom penzije do 311 KM na kojima je naznačen period važenja januar - mart 2012. godine, produžen je do 31. maja ove godine.

Penzioneri koji nisu preuzeli navedeni besplatni kupon za JGP, prilikom njegovog preuzimanja, dužni su donijeti ček od penzije za mart 2013. godine.