BiH
0

Probajte čaj od kunice na Tea festu

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Drugi dan 10. Tea festa (Međunarodnog festivala čaja i ljekovitog bilja) obilježit će proglašenje dobitnika nagrada za likovne i literarne radove o temi "Na livadi šarenoj", predstavljanje "čajnog menia" i degustacije čajeva (Tea-Cupping), koje se realizuju u saradnji s Poljoprivrednim fakultetom Sarajevo, te promocija kunice u okviru sajamske čajdžinice.

Nakon majčine dušice, drugi dan festivala u čajdžinici će se servirati čaj od kunice, dok je treći dan rezerviran za kamilicu.

Pored prilike da se odmore i osvježe, posjetioci su u prilici da u čajdžinici nauče više o ljekovitim svojstvima, ali i drugim stvarima koje nisu znali o ovim trima biljkama, saopćeno je iz Direkcije Festivala čaja.

U toku je i akcija "Sajamski doktor / apotekar", u sklopu koje će osoblje Hitne pomoći Kantona Sarajevo biti na raspolaganju građanima za mjerenje pritiska i davanje savjeta o zdravlju.

Prvog dana festivala sajamska čajdžinica privukla je veliku pažnju, iz razloga što cijenu čaja u dnevnoj ponudi posjetioci određuju sami. Uz politiku da se u čajdžinici ne služi kafa i ovakav pristup određivanja cijene, pravi ljubitelji čaja su prepoznali čajdžinicu kao centralno mjesto sajma. S podrškom je dočekan i slogan čajdžinice, koji glasi "Nema kafe. Nema šanse", navodi se u saopćenju.