Novogodišnji prijem
0

Privremeni gradonačelnik Tuzle nastavio Imamovićevu tradiciju, osvrnuo na i na tešku godinu

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle Zijad Lugavić danas je upriličio novogodišnji prijem za predstavnike medijskih kuća. Tom prilikom je govorio o zajedničkoj saradnji, ali je i ukazao i na borbu u teškoj godini.

U ugodnom ambijentu i opuštenoj atmosferi u prostorijama Ateljea Ismet Mujezinović u Tuzli Lugavić je istakao da je današnji prijem upriličen u čast novinara, ali i ostalih medijskih radnika kojima se zahvalio za vrijedan i neprekidan rad.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

"U protekloj godini mediji su usko i kvalitetno sarađivali sa Gradskom upravom i javnim preduzećima čiji je osnivač Grad Tuzla, a ovom prilikom im se zahvaljujem na profesionalnom, korektnom i neprostrasnom izvještavanju o svim aktivnostima koje su realizirane na području grada. Na takav način naši građani su bili informirani o svim dobrim, ali i lošim vijestima jer smo svjedoci da nam je ova, ali i prošla godina globalno bila protkana velikim rastom cijena, što je napravilo težak ambijent za život, ali i poslovanje", kazao je Lugavić.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

U svom govoru on se dalje osvrnuo na značaj medija za širu društvenu zajednicu.

"Mediji su veoma značajn segment našeg društva , bez kojeg bi naši sugrađani bili uskraćeni za kvalitetne informacije i ne bi bili obavješteni pravovremeno o svim aktivnostima koje se realiziraju na područku grada, kantona, ali i BiH u cijelosti, regije te svijeta. To su informacije koje naši sugrađani trebaju imati. Bez medija mi sigurno ne bismo uspjeli u svemu u čemu jesmo", naglasio je Lugavić.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Privremeni gradonačelnik Tuzle na kraju je svim zapslenicima u medijskim kućama, ali i ostalim građanima zaželio sretnu, zdravu i plodonosnu novu, 2023. godinu, u želji da ona bude ispunjena ličnim, ali i poslovnim uspjesima.