BiH
148

Privedeno pet osoba: Avion Pegasusa prinudno sletio u Sarajevo zbog alkoholiziranih putnika

Anadolija
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Avion kompanije Pegasus, koji je letio na relaciji Istanbul - Rim, prinudno je sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo zbog putnika koji su u vidno alkoholiziranom stanju verbalno vrijeđali osoblje u avionu, potvrdila je Sanela Dujković glasnogovornica Granične policije BiH.

"Možemo potvrditi da je danas oko 12:30 sati na aerodrom Sarajevo vanredno sletio avion kompanije Pegasus, koji je letio na relaciji Istanbul - Rim. Ono što možemo reći u ovom trenutku jeste da su policijski službenici preuzeli pet osoba, državljana Turske, koji su u vidno alkoholiziranom stanju i prema našim informacijama su verbalno vrijeđali posadu aviona, uzimali alkoholna pića bez dozvole i nisu ga plaćala", istakla je Dujković.

Granična policija BiH je nakon slijetanja aviona preuzela pet osoba koje se trenutno nalaze na tranzitno-transfernom prostoru Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Kako je kazala Dujković, oni će biti pod kontrolom i bit će vraćeni sljedećim letom iste kompanije za Istanbul.

"U ovom trenutku oni su pod kontrolom i ne prave probleme na aerodromu", dodala je Dujković.

Iz Međunarodnog aerodroma su kazali da je avion spreman da nastavi put prema Rimu.

U pomenutom avionu, kako nezvanično saznaje AA, nalazili su se navijači istanbulskog fudbalskog kluba Galatasaray, koji su krenuli na utakmicu Evropske lige između njihovog tima i Lazija.