BiH
0

Preminuo ratni gradonačelnik Mostara Stojan Vrljić

FENA
Mostar
Mostar
Prof. dr. Stojan Vrljić, bivši ratni gradonačelnik Mostara, jedan od utemeljitelja HDZ-a BiH u tome gradu i bivši dekan Filozofskog fakulteta, profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i od 2005. profesor na Filozofskom fakultetu u Splitu, preminuo je jutros iznenada ispred obiteljske kuće u Mostaru, u svojoj 62. godini života.

Stojan Vrljić rođen je 1950. godine u Bogodolu kod Mostara. Pučku školu polazio je u Vođincima (Vinkovci) i na Širokom Brijegu, a gimnaziju na Širokom Brijegu. Diplomirao je 1974. godine na Odsjeku za jugoslavenske jezike i književnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, magistrirao (1980.) i doktorirao na Sveučilištu u Zagrebu 1988. godine.

Radio je kao profesor hrvatskog jezika u Uskoplju, Bugojnu i Rottweilu (SR Njemačka). Nakon povratka iz inozemstva radi kao profesor hrvatskog jezika na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, kasnije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, kao i na Filozofskom fakultetu u Splitu. Dužnost dekana Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru obavljao je od 1992. - 2000. godine.