Nakon kraće bolesti
85

Preminuo poznati privrednik i humanista iz Živinica Enver Sarajlić

A. K.
Enver Sarajlić (Foto: RK Konjuh)
Enver Sarajlić (Foto: RK Konjuh)
Poznati privrednik, humanista i sportski djelatnik iz Živinica Enver Sarajlić preminuo je danas u 70. godini.

Sarajlić je preminuo nakon kraće bolesti, a za života je ostao upamćen kao privrednik, veliki humanista i sportski djelatnik.

Osnivač je građevinske firme "SE-Sarajka", a dubok trag ostavio je i u oblasti sporta, s obzirom da je od 1995. godine veliki doprinos dao Rukometnom klubu Konjuh, gdje je obnašao funkcije direktora, predsjednika i člana upravnog odbora kluba.

Informaciju o njegovoj smrti potvrdili su i iz živiničkog kluba, navodeći da trpe veliki gubitak.

"Aleja ljudskih gromada, na onome svijetu, sigurno čuva mjesto za vas. Sigurni smo da tamo pripadate. Velikim slovima ste upisivali svoje ime gdje god se pojavite. Ugledni privrednik, otac i suprug, sportski radnik, veliki prijatelj, humanitarac i čovjek velikog i dobrog srca i karaktera, prkosni borac, na sve to smo jako ponosni. Vaš smisao za humor će nedostajati ali ga nećemo zaboraviti. Nedostajaće svaki korak, ponosan i prkosan, korak dobrog insana", naveli su u oproštajnoj poruci iz Rukometnog kluba Konjuh.

Posljednji ispraćaj Sarajlića će biti obavljen u četvrtak. 23. februara ove godine od 15 sati i 30 minuta. Bit će sahranjen na mezarju Musići u naselju Đurđevik.