U UKC Tuzla
6.3k

Preminuo legendarni bh. novinar Nisvet Džanko

Klix.ba
Nisvet Džanko (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nisvet Džanko (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nisvet Džanko, legendarni televizijski voditelj i urednik serijala Pozitivna geografija preminuo je danas oko 15 sati u UKC Tuzla. Njemu su tuzlanski ljekari prije desetak dana transplantirali jetru, a prvih dana nakon operacije Džanko se osjećao dobro, uzimao je tečnost i stajao na svoje noge.

Prije pet dana Džankino zdravstveno stanje se zakomplikovalo, pojavila se voda u plućima, a tokom današnjeg dana bio je u kritičnom stanju. Nažalost, nije dobio posljednju životnu bitku, a njegovim preranim odlaskom zauvijek smo izgubili profesionalca koji je originalnim stilom prezentovao obične i neobične životne priče, a povrh svega, bio dobar čovjek, narodski rečeno, ljudina.

Saznajemo kako je Džankin organizam primio transplantiranu jetru, ali se ljekari nisu uspjeli izboriti sa infekcijama i vodom u plućima.

Podsjetimo kako je Džanki prije nekoliko mjeseci konstatovana ciroza jetre. Trebao je ići na transplantaciju u italijansku Padovu, ali je, zahvaljujući porodici preminule žene iz Živinica dobio drugu šansu za život. Nažalost, njegov organizam nije izdržao, a Džanko nas je 30. maja zauvijek napustio.