BiH
2k

Preminuo Emir Garčević Gojzer, član sarajevske hip hop grupe Capital City Crew

Piše: L. Č.
U utorak, 6. januara, u Sarajevu je preminuo Emir Garčević, član sarajevske hip hop grupe Capital City Crew, te vjerni navijač FK Sarajevo i član navijačke skupine Horde zla.

Emir Garčević, poznatiji po imenu Gojzer, preminuo je iznenada u 31. godini usljed komplikacija sa srcem, a ova je tragična vijest duboko potresla njegovu porodicu i prijatelje.

Počast su mu na društvenim mrežama odali prijatelji i kolege, a među njima je Frenkie, koji je napisao: "Scena je izgubila velikog ljubitelja muzike i odličnog momka, Gojzer rahmet ti duši!"

"Gojzer je bio uvijek nasmijan, ispravan, vazda smirivao stvari. Mnogo je volio svoju djevojku i govorio - ona je ta. Volio je i Sarajevo kao malo ko od nas...", govori za Klix.ba njegov prijatelj Adnan Beširović.

On dodaje kako im je ova vijest posebno teško pala budući da su prije dvije godine izgubili prijatelja Zlatana Kneževića Debu, koji je preminuo 5. januara, dok je godinu dana nakon njega, na isti dan preminula i njihova prijateljica Selma.

Capital City Crew je grupa iz Sarajeva koja je nastala 2002. godine, a čine je hip hop umjetnici, MC-evi, producenti i graffiti writeri.

"Capital City Crew je prva istinska grupa koja je otpjevala sve što se otpjevati trebalo, obradila sve teme koje smo mi tada doživljavali i preživljavali. Imam osjećaj da su rekli sve, a mislim da su se svi današnji domaći reperi gradili na njihovim pjesmama. I svi mogu na jednu stranu, a kapitalci na drugu...", kaže Beširović.

"Ovo se do sada pjevalo i za Debu i za Gojzu će... i za sve nas koji odemo...", dodaje Beširović.

Dženaza Emiru Garčeviću će biti obavljena u četvrtak, 8. januara 2015. godine, u 15 sati na mezarju Hendek.