BiH
0

Premijer Nikšić na konferenciji u Bihaću

FENA
Regionalna konferencija pod nazivom "Stvaranje povoljnog poslovnog okruženja u USK-u", koja se održava u Bihaću, okupila je veliki broj privrednika i predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti iz BiH i okruženja.

Učestvovala je i delegacija Vlade Federacije BiH, predvođena federalnim premijerom Nerminom Nikšićem, koji je kazao da je ovo izvrsna prilika da oni koji se bave proizvodnjom ukažu na probleme.

Na nama je da im pomognemo da riješe tu situaciju, kroz osiguranje boljeg poslovnog ambijenta, istakao je premijer Nikšić dodajući da jačanjem privrede dolazi i do povećanja priliva sredstava u budžete.

Kao primjer naveo je Tvornicu stiropora "Austhrotherm" u Bihaću, koju je danas posjetio, a koja ima određene probleme. U pitanju su različita tumačenja Federalnog ministarstva financija i Porezne uprave o određenim zakonskim aktima, pojasnio je.

Po njegovim riječima, ovaj problem bit će otklonjen, kako bi se pomoglo ovoj uspješnoj tvornici, koja je zahvaljujući povećanju proizvodnje broj uposlenih s 30, povećala na 42. U situaciji u kojoj se nalazi Federacija BiH, moramo se boriti za svako radno mjesto, istakao je premijer Nikšić.