BiH
0

Predstavnički dom PSBIH danas o smjeni ministara iz SDA

FENA
Potvrđivanje Odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o smjeni ministra sigurnosti BiH, ministra odbrane BiH i zamjenika ministra finansija i trezora BiH jedna je od predviđenih tačaka dnevnog reda sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazane za danas.

Predsjedavajući Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda donio je odluku kojom se smjenjuju s dužnosti ministri sigurnosti Sadik Ahmetović i odbrane Muhamed Ibrahimović, te zamjenik ministra finansija i trezora Fuad Kasumović, svi iz SDA.

Odluka stupa na snagu danom potvrđivanja od Parlamentarne skupštine BiH.

Poslanici bi danas na sjednici u prvom čitanju trebali razmatrati Prijedlog zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH, čiji su predlagači Milorad Živković, Nermina Zaimović-Uzunović i Niko Lozančić.

Sa ranije predviđenog dnevnog reda, na zahtjev Ustavnopravne komisije, skinut je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH, koji su predložili poslanici Ismeta Dervoz, Mirsad Đugum, Adnan Bašić i Emir Kabil.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Izvještaj o radu Pravobranilaštva BiH za 2011. godinu, Prijedlog odluke za imenovanje članova Vijeća nacionalnih manjina BiH te nekoliko poslaničkih inicijativa.