Tužilaštvo BiH
0

Predložen pritvor za Milana Vujovića

FENA
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičenog Vujović Milana, rođenog 29.09.1967. godine u Bileći, nastanjenog u mjestu Vraćanovići, opština Nikšić, Republika Crna Gora, državljanina Crne Gore, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni Vujović Milan pod istragom je Tužilaštva BiH i tereti se da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje.

Osumnjičeni Vujović jedan je od osumnjičenih u okviru obimnog predmeta u kojem je po nalogu Tužilaštva i Suda BiH, pod kodnim nazivom "Grand“, provedena velika udružena policijska akcija dana 14.09.2011. godine, u kojoj je lišeno slobode više osoba.

Vujović Milan je, nakon lišenja slobode, predat postupajućem tužiocu, koji ga je ispitao u svojstvu osumnjičene osobe, nakon čega je prema Sudu BiH podnio prijedlog za određivanje pritvora.

Vujović Milan je osumnjičen da je kao pripadnik organizirane kriminalne grupe, u dužem vremenskom periodu vršio nabavku krijumčarenih cigareta iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, te da se bavio prodajom neocarinjene robe na način da je putem posrednika ilegalno uvozio robu i prodavao je osumnjičenim osobama u okviru organizirane kriminalne grupe.

Tužilac je predložio određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, kao i izvršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike u izvršenom krivičnom djelu, ali i zbog postojanja bojazni da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ponoviti krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog, da zbog navedenih razloga, osumnjičenom odredi mjeru pritvora u trajanju od 30 dana.