"Slikajmo s poznatim"
0

Poznate ličnosti BiH za slikarskim platnom daju doprinos humanitarnoj akciji

FENA
Akcija "Slikajmo s poznatim" koju je u okviru svoje samostalne izložbe u prostorijama Galerije Asa Preventa pokrenuo akademski slikar Mirsad Mustajbašić naišla je na odziv poznatih ličnosti iz raznih oblasti.
Vodeći se idejom da sliku ne prodaje samo ono što se nalazi na njoj već i potpis autora Mustajbašić je organizovao radionicu u kojoj su dosad učestvovali: Svetlana Cenić, Arijana Saračević-Helać, Aleksandar Seksan, Saša Bukvić, Marko Vešović, Kike, Henda..

U narednim danima očekuje se da će za slikarsko platno između ostalih stati Zijah Sokolović, Željko Samardžić, Dževdet Tuzlić...

Mustajbašićeva ideja bila je pozvati, kako kaže, poznate ličnosti koji dobro misle, dobro rade i šalju dobre poruke.

Po završetku radionice bit će upriličena aukcija nastalih djela.

Tako će svaki sudionik ovog projekta odlučiti u koje će humanitarne svrhe otići novac.

Ekomonistica Svetlana Cenić o samoj ideji kaže da je vrijedna i hvale i medijske pažnje.



"Zaista mislim da je akcija vrijedna i hvale i pomena u svim medijima. Da ne pominjem da je zaista neobična za veselu nam državu! Naravno da se nadam i uspjehu cijele akcije, ma kako naše crtarije bile loše. Olovka, odnosno kist je radio srcem, pa će, valjda, to neko prepoznati i odvojiti to nešto sredstva da pomogne onima kojima je jednako važna materijalna strana koliko i ona da neko tamo na njih misli i pokušava da pomogne. Sredstva od mog "djela od neprolazne vrijednosti", odnosno onih boja na platnu namijenila sam za Fond koji je uspostavio Batko Ćehajić, kazala je Cenić.

Novinarka FTV političkog magazina "60 minuta" Arijana Saračević- Helać također je podržala ovu akciju, a eventualna sredstava po njenoj želji bila bi upućena djeci koja boluju od raka.