BiH
120

Povećane mjere sigurnosti u Republici Srpskoj zbog referenduma

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske povećalo je mjere sigurnosti u povodu održavanja referenduma o Danu RS-a, rečeno je za Klix.ba u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS.

Kako navode, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske početkom mjeseca septembra 2016. godine formiralo je štab "Izbori 2016" koji prati i poduzima mjere i radnje u cilju održavanja povoljne sigurnosne situacije u Republici Srpskoj.

Kako ističu, to se odnosi na vrijeme predizbornih aktivnosti, na dan izbora i poslije izbora, kao i prilikom održavanja referenduma o Danu Republike Srpske.

"MUP Republike Srpske će učiniti sve da referendum i izbori prođu sigurno i bez incidenata te su u skladu s tim povećene mjere sigurnosti", kazali su iz MUP-a RS.

Podsjećamo, uprkos zabrani Ustavnog suda BiH vlasti iz manjeg bh. entiteta u nedjelju, 25. septembra, održat će referendum o Danu RS-a.

Referendumsko pitanje o kojem će se građani Republike Srpske izjasniti glasi: "Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?".