BiH
0

Potvrđeno imenovanje ministara i zamjenika u Vijeću ministara BiH

FENA
"Sretan sam što je danas potvrđen kabinet sa širom parlamentarnom većinom od one koju su potpisali lideri političkih partija", kazao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić novinarima u petak u Sarajevu nakon što je Predstavnički dom PSBiH potvrdio imenovanje ministara i zamjenika ministara u Vijeću ministara BiH.

Špirić je istaknuo da će se na čelu ovoga tima truditi da nakon četiri godine svi zajedno, uz pozitivne i negativne kritike, "konstatujemo da je napravljen željeni iskorak ove zemlje ka Briselu i Vašingtonu".

"Svoje vrijeme, energiju i zdravlje neću štedjeti na tom putu", kazao je Špirić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o reformi policije predsjedavajući Vijeća ministara BiH je istaknuo da je ona prioritet " jer nam je jako stalo da 2007. bude godina potpisivanja ugovora o stabilizaciji i pridruživanju".

Špirić je kazao da će preostala tri zamjenika ministara u Vijeću ministara BiH imenovati kada prođu proceduru koju su prošli i ostali članovi kabineta.

Izrazio je nadu da će prvo naredno zasjedanje Predstavničkog doma PSBiH rezultirati popunom preostalih zamjeničkih mjesta u Vijeću ministara.

" Pozivam vas da i dalje pratite rad Vijeća ministara, pozivam vas na permanentnu i pozivitnu kritiku kako biste rad ovoga vijeća učinili uspješnim. Nema tabu tema, lično neću biti zatvoren za sve informacije koje javnost očekuje od Vijeća ministara BiH", kazao je Špirić obraćajući se novinarima

"Pozivam vas", dodao je on, da zajedno s Vijećem ministara kreiramo klimu u kojoj će građani shvatiti da je u ovoj zemlji moguće živjeti bolje, ljepše i prosperitetnije".