BiH
0

Poslanici sutra o izmjenama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH

FENA
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu trebalo da u prvom čitanju razmatra Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH čiji je predlagač Dom naroda.

Predviđeno je da u prvom čitanju bude razmatran i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o konkurenciji BiH, koji je predložio poslanik Milorad Živković kao i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o industrijskom vlasništvu u BiH, čiji su predlagači poslanici Selim Bešlagić i Mirjana Malić.

Trebao bi biti razmatran i zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zakona o okviru deviznog poslovanja u BiH po skraćenom postupku.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađu izvještaji Komisije Kolegija o nastojanju za postizanje sporazuma o zahtjevu poslanika Remzije Kadrića za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državljanstvu BiH po skraćenom postupku, kao i o prijedlogu za uvrštavanje u dnevni red „Informacije Vijeća ministara o povećanju dnevnica i drugih prinadležnosti u institucijama BiH“ čiji je predlagač poslanik Denis Bećirović.

Pred poslanicima će se naći i izvještaji Ureda za reviziju institucija BiH o reviziji za 2005. državnih institucija, Informacija o radu Tužilaštva BiH za 2006. i Izvještaj o zaštiti ličnih podataka u BiH i o radu Komisije za zaštitu ličnih podataka za 2006. godinu.