BiH
0

Posjeta lokalitetu za izgradnju ambulante u MZ Velešići

FENA
Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Mustafa Cuplov i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo obišli su danas sa delegacijom Islamske Republike Iran, predvođenom ambasadorom Ahmadom Fardom Hosseinijem lokalitet u MZ Velešići, gdje će biti izgrađena moderna ambulanta čija će izgradnja i opremanje koštati oko milion KM.

Projekt će realizirati iranska humanitarna organizacija "Crveni polumjesec" u saradnji sa Ministarstvom zdravstva KS i Općinom Novo Sarajevo.

"Naši ekspertni timovi doći će u Sarajevo kako bi napravili procjenu situacije na terenu, te u saradnji sa našim partnerima - Ministarstvom i Općinom što prije pripremili sve što je potrebno za izgradnju, koja bi trebala početi u oktobru", rekao je ambasador Irana u BiH Ahmad Fard Hosseini.

Planirano je da ambulanta sadrži službu opće medicine, pedijatrijsku, stomatološku i druge specijalističke službe, kao i laboratoriju.

"Ovo će biti moderna i reprezentativna ambulanta i sigurno najljepše projektovano zdanje u Kantonu Sarajevo", istakao je načelnik Koldžo.