"Vratićemo se jači"
69

Porodica Heco se oglasila nakon što je veliki požar zahvatio njihovu pijacu

A. L.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Nakon što je požar napravio veliku materijalnu štetu oglasila se porodica Heco koja je vlasnik pijace u Sarajevu kazavši kako će se vratiti još jači.
"Dragi ljudi, ovim putem i u ovim teškim trenucima porodica Heco, svi uposleni, kao i svi ljudi pogođeni ovom velikom tragedijom vam se od srca žele zahvaliti na lijepim riječima i podršci. Kao i uvijek, vratićemo se još jači", napisali su.
Kako se vidi na snimku i fotografijama nakon požara, šteta je ogromna i sigurno će se mjeriti u stotinama hiljada KM. Također je značajno reći da je uništena sva roba koja se nalazila u skladištima. Veliki broj radnih mjesta je ugrožen s obzirom da pijaca sigurno duže vrijeme neće raditi.

Podsjećamo, do požara je došlo u srijedu u jutarnjim satima i, iako se u početku činilo da će se s vatrom, koja je prema informacijama koje smo prvobitno dobili iz Profesionalne vatrogasne brigade (PVB) izbila na jednom boksu, vatrogasci dosta brzo izboriti, to se nije desilo.

Vatrena stihija ubrzo se proširila pa su na raspolaganje stavljeni svi vatrogasni resursi koji su bili na raspolaganju u Kantonu Sarajevo. Na kraju je u gašenju učestvovalo 15 vatrogasnih vozila, a u ispomoć su pritekle i cisterne preduzeća Rad koje su dopremale vodu jer na ovoj lokaciji nema hidranta.

Vatrogasci su nakon više sati borbe s vatrenom stihijom požar pod kontrolu uspjeli staviti u poslijepodnevnim satima, a na svu sreću, povrijeđenih nije bilo.

Uzrok požara još uvijek nije poznat, a više informacija bit će poznato nakon obavljenog uviđaja.