Kanton Sarajevo
1

Porezna uprava FBiH zatvorila dva objekta

FENA
Hacienda
Hacienda
Inspektori Porezne uprave FBiH u koordinaciji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Upravom za inspekcijske poslove FBiH izvršili su u kasnim noćnim satima (u noći s petka na subotu) kontrolu ugostiteljskih objekata na području Kantona Sarajevo i od kontroliranih četiri objekta privremeno su zatvorili dva, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.

Ističe se da je u ovoj aktivnosti učestvovalo 10 inspektora Porezne uprave FBiH.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: upošljavanja šest neprijavljenih radnika te nepravilnosti u poslovanju privremeno je zatvoren ugostiteljski objekt "Hacijenda", a zbog nepostojanja odobrenja za priređivanje igara na sreću i zabavnih igara privremeno je zatvoren dio objekta internet kluba koji se nalazi u sklopu kompleksa hotela "Holivud".

Poreznim obveznicima je privremeno zabranjen rad i izdati su prekršajni nalozi. Inspektori Porezne uprave FBiH su u skladu sa svojim nadležnostima izvršili i kontrolu poslovanja ugostiteljskih objekata i zakonitosti organiziranja estradnog programa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti u poslovanju restorana "Bosna" i restorana "Igman" navedenim poreznim obveznicima su izdati prekršajni nalozi. Porezna uprava FBiH će nastaviti aktivnosti na kontroli zakonitosti rada poreznih obveznika, s posebnim akcentom na kontroli zakonitosti organiziranja estradnog programa pred novogodišnje praznike.