Nakon poplava
0

FOTO / Pomoć stanovnicima kuća koje su odsječene od svijeta

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Republička uprava Civilne zaštite RS saopštila je danas da je nivo vode u opštini Jezero na ugroženom području od jučer u blagom opadanju, ali je i dalje poplavljeno još dvadesetak objekata.

U ovoj opštini dio ulice 21. novembar je neprohodan, nivo vode u ambulanti iznosi oko 20 centimetara, a i dalje je poplavljena benzinska pumpa.

U opštini Gacko radovi na sanaciji štete u Rudniku i Termoelektrani Gacko i dalje su u toku. Jučer od 8.00 do 17.00 sati nije bilo električne energije na području opštine.

U gradu Trebinje putevi prema mjestima Velja Gora i Orašje u Popovom i Petrovom polju i dalje su neprohodni, a nivo vode je u blagom opadanju. Naselje Gorica od jučer ujutro nema vodu za piće, a normalizacija u vodosnabdijevanju očekuje se u toku dana.

Foto: SRNA
Foto: SRNA
U opštini Bosanska Gradiška vodostaj rijeke Save na mjernom profilu "Gradiška" u 7.45 sati iznosio je 752 centimetara, što je više za četiri centimetra u odnosu na sinoć u 18.00 sati.

U selu Donja Orubica, u nebranjenom području, zaplavljeno je desetak domaćinstava i u toku jučerašnjeg dana pripadnici vatrogasne jedinice su ugroženom stanovništvu dostavljali vodu za piće.

U opštini Srbac vodostaj rijeke Save na mjernom profilu "Srbac" u 7.45 sati je iznosio 872 centimetara, što je više za četiri centimetra u odnosu na sinoć u 18.00 sati.

Vodostaj rijeke Save u Bosanskom Brodu jutros je iznosio 718 centimetara, a u Bosanskom Šamcu 589, što je za jedan centimetar manje u odnosu na sinoć.

Prema informacijama kojima raspolaže Republička uprava civilne zaštite, rijeka Sava je u gornjem toku u blagom opadanju, te se očekuje da će se ova tendencija nastaviti i u narednih nekoliko dana.

Na području grada Bijeljina u 6.00 sati visina vodostaja na ustavi Janja iznosila je 443 centimetra.

Foto: SRNA
Foto: SRNA
Na Hidroelektrani Zvornik protok vode iznosio je 805 metara kubnih u sekundi, na Hidroelektrani Višegrad 436 metara kubnih u sekundi i na Hidroelektrani Bajina Bašta 521 metara kubnih u sekundi.

Vodostaj rijeke Save na vodomjernoj stanici Rača sinoć u 20.45 sati iznosio je 647 centimetra, dok je jutros u 7.50 sati iznosio 635 centimentara i niži je za 12 centimetara u odnosu na prethodni dan.

Republička uprava Civilne zaštite napomenula je da će i dalje pratiti stanje na terenu i preduzimati aktivnosti iz svoje nadležnosti.