BiH
957

Političar iz Zavidovića koji je postao hit u regionu: Ne zamjeram kolegama što su me ismijavali

Piše: A. B.
Redžo Seferović (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Redžo Seferović (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Nakon što se na internetu pojavio snimak na kojem novoizabrani predsjedavajući Općinskog vijeća Zavidovići Redžo Seferović (A-SDA) nije u stanju voditi konstituirajuću sjednicu bez velike pomoći općinske službenice, ovaj čovjek je postao predmet ismijavanja javnosti. Seferović za Klix.ba kaže da mu je najbitnije da narod ocijeni njegov rad te da ne zamjera kolegama što su ga ismijavali.

Seferović je jedini od 750 zavidovićkih Roma koji je zaposlen i to kao vatrogasac. Imao je podršku u toku predizborne kampanje, ali su se imenovanjem na ovu funkciju javili prvi problemi, a sve je krenulo nakon što mu je hakovan Facebook profil.

Foto: Općina Zavidovići
Foto: Općina Zavidovići

"Od 1911. godine Rom nije bio predsjedavajući nekog Općinskog vijeća u Bosni i Hercegovini. Ja sam prvenstveno građanin ovog grada i branio sam ga. Tada nas nisu nazivali kao sada - 'Šta će nama Ciganin kao predsjedavajući, sada će nam općina biti ciganska'. O meni se svašta pisalo na Facebook profilu, ali ja na to ne reagujem, jer to nisu građani ovog grada, oni ga ruše. Ne interesuje me ko će sjediti na ovoj stolici na kojoj ja sada sjedim, već želim da ovaj grad ide naprijed i da se ne šalje loša slika iz Zavidovića", kazao je Seferović.

Dodaje kako Romi od 1992. do 1995. godine nisu bili brojke, već su ih smatrali borcima.

Foto: Općina Zavidovići
Foto: Općina Zavidovići

"Danas je sve drugačije, omalovažavaju nas. Ne mislim da je išta loše što su mi kolege i kolegice iz pojedinih političkih subjekata dobacivali i vrijeđali me, moje je da radim i da to građani prepoznaju. Pojedinci imaju predrasude prema Romima i ne shvataju da ja kao takav mogu mnogo više doprinijeti nego oni koji pokušavaju srušiti mene i moj rad", istakao je predsjedavajući Općinskog vijeća Zavidovići.

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Zavidovići postala je predmet ismijavanja nakon što je na internetu objavljen video na kojem se vidi da novoizabranom predsjedavajućem u vođenju sjednice pomaže općinska službenica.

Konstituirajuća sjednica na kojoj su vijećnici dobacivali Seferoviću je održana u Općini Zavidovići 28. novembra, a prisustvovalo joj je svih 29 vijećnika.