BiH
0

Policija: Vjernici u Vrbanji i drugim mjestima mogu biti sigurni

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Zamjenik načelnika Centra javne bezbjednosti Banja Luka Miroslav Delić tvrdi da policija nadgleda sve vjerske objekte, pa i objekt džamije u Vrbanji, gdje se nedavno dogodio incident te da su svi građani sigurni.

Branko Pačavra (38) i Ljubiša Božić (37) iz Banje Luke uhapšeni su, jer su prije nekoliko dana pijani vrijeđali i prijetili nožem vjernicima ispred džamije u tom banjalučkom naselju.

Nakon prijave Islamske zajednice Vrbanja da su vjernici nesigurni prilikom klanjanja u džamiji, Delić je danas na pres-konferenciji u Banjoj Luci rekao da nema bojazni od bilo kakvog napada.

Načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Banja Luka Darko Novković je potvrdio da su pripadnici tog centra uhapsili dvije osobe zbog sumnje da su u augustu prošle godine ukrali sef s novcem i time jednoj privatnoj firmi iz tog grada pričinili materijalnu štetu od oko 12.000 KM.

Uhapšeni su D.K. (1990.) i A.V. (1979.) iz Banje Luke.

Potvrdio je i da je policija, u nastavku akcije "Uplatnice", podnijela ozvještaj o počinjenom krivičnom djelu zloupotreba povjerenja protiv G.E. (1987.) iz Banje Luke, zbog sumnje da je oštetila budžet RS-a i sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist od oko 56.000 KM.

Osumnjičena je od januara 2013. do augusta 2015. godine, radeći na posredovanju u prodaji i registraciji vozila, u jednom privatnom preduzeću u Banjoj Luci, u postupku produženja registracija vozila u Centru javne bezbjednosti Banja Luka preuzimala novac u navedenu svrhu,ali nije vršila uplate na račun javnih prihoda, već zadržavala za sebe.

Kao dokaz o izvršenoj uplati, u postupku registracije vozila, prilagala je primjerke uplatnica koje glase na druga imena, fiktivne i neovjerene uplatnice.

Na pres-konferenciji je rečeno i da su policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka, 24. juna, u Šipovu lišili slobode D.J. (1975.) iz te općine zbog postojanja osnove sumnje da je, 5. maja 2015. godine, izvršilo razbojništvo na benzinskoj pumpi u Banjoj Luci.

D.J. je, maskiran u predjelu glave, uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja otuđio novac oko 2.300 KM.

Nakon završene kriminalističke obrade uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka pušten je na slobodu, a protiv osumnjičenog će biti podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo.