BiH
647

Policija pretresla kuću kreatora Facebook grupe "Rušimo Dodika"

FENA
Grupa broji više od 12.000 članova
Grupa broji više od 12.000 članova
Banjalučka policija pretresla je kuću i uzela izjavu od Dejana Prerada iz tog grada, poznatog po tome što je napravio Facebook profil koji nosi naziv "Rušimo Dodika“.

Glasnogovornica CJB Banja Luka Marija Markanović tvrdi da je razlog pretresa kuće i pomoćnog objekta koje koristi Prerad, čije je navela samo inicijale, postojanje sumnje da posjeduje predmete koji potiču iz krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, te krivičnih djela protiv privrede i platnog prometa.

Pretres je izvršen u petak u koordinaciji s banjalučkim Okružnim tužilaštvom, a na osnovu naredbe Osnovnog suda Banja Luka.

S druge strane, Prerad tvrdi da su ga tokom šestosatnog ispitivanja u policiji uglavnom ispitivali o Facebook grupi koju je napravio, te njegovim kontaktima s predsjednikom udruženja građana "Slobodna Republika“ Nikolom Dronjkom i da se radi o "progonu neistomišljenika“.

On za medije navodi da su policajci, kojih je bilo oko 20, prestrašili njegovu ženu i dijete, dok iz policije navode da su postupali u skladu sa zakonom.