BiH
0

Policija kontroliše i pruža pomoć području Željeznog Polja

FENA
Članovi helikopterske policijske posade MUP-a Slovenije, koji sudjeluju u spašavanju stanovništva s ugroženih područja, zajedno s policijskim komesarom ZDK-a Semirom Šutom, posjetili su lokalitet Željeznog Polja, gdje se nalaze četiri policijska službenika MUP-a ZDK već šest dana radi poduzimanja mjera na spašavanju ljudskih života i imovine.

Ovi policajci, pored redovnih aktivnosti u sektoru sigurnosti, učestvuju u svim intervencijama i akcijama koje se poduzimaju na ovom području s ciljem saniranja šteta i pružanja svih vidova pomoći drugim osobama i službama, nesebično se angažujući u veoma teškim uvjetima i bez odgovarajuće opreme.

Komesar Šut, ali i slovenski policajci izrazili su veliko zadovoljstvo angažovanjem ovih policajaca. Ukazujući na činjenicu da je svjestan teškoća sa kojim su se kolege susretale tokom proteklih dana, komesar Šut je obećao da će se tokom narednog dana ovim policajcima osigurati osnovna i neophodna oprema, adekvatna obuća i odjeća, kao i hrana.

Nakon što je detaljno informisan o svim aktivnostima i dešavanjima na ovom području, komesar Šut je obišao teren, te se informisao o razmjerama katastrofalnih posljedica izazvanih elementarnom nepogodom.

Sagledavši stanje lokaliteta Željeznog polja, MUP ZDK će u okviru svojih mogućnosti i izraženih potreba angažovati timove Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, uz angažovanju specijalističke opreme i drugih materijalno-tehničkih sredstava i opreme, za pružanja potrebne pomoći.