Narušavanje javnog reda
0

Pokušao prekršiti zakon i srušio glasačku kutiju

Sarajevo-x.com
Izbori u Tuzli (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Izbori u Tuzli (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Zaključno sa 10.00 sati na području Federacije BiH registriran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira, u Općini Srebrenik - MZ Jasenica, saopćeno je iz FUP-a.

Naime, kako su izvijestili pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona, jedna je osoba insistirala na obavljanju aktivnosti suprotnih Izbornom zakonu BiH, a kad joj to članovi općinske izborne komisije nisu dozvolili, nakratko je prekinula glasački proces rušenjem glasačke kutije.

Pripadnici MUP-a TK ovu su osobu udaljili sa biračkog mjesta, i glasanje se nastavilo odvijati predviđenim tokom. Prema podacima Operativnog štaba akcije ''Izbori 2010'', mimo ovoga izgreda, na svim drugim biračkim mjestima na području Federacije BiH glasanje protiče bez problema.

Pripadnici ministarstava unutarnjih poslova svih 10 kantona osiguravaju sve lokacije u Federaciji BiH na kojima se odvija glasanje.

Operativni štab akcije ''Izbori 2010'', sačinjen od predstavnika Federalne uprave policije i svih kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova, smješten u Sarajevu, u zgradi Federalne uprave policije – Mehmeda Spahe br.7, koordinira svim policijskim aktivnostima na području Federacije BiH, kako bi bio osiguran nesmetan izlazak građana na birališta.

Kontakt telefoni Operativnog štaba su 033 261 300 i fax: 033 590 222.