BiH
0

Pokret Dosta podržava sutrašnje proteste

FENA
Pokret Dosta u potpunosti podržava proteste Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja najavljene za 1. oktobar pred Vladom FBiH i poziva sve aktiviste i aktivistikinje da dođu u što većem broju i podrže njihova nastojanja kao izraz solidarne borbe za prava svih nas.

"Žalosno je što je ova vlast ponizila sve kategorije društva i što nam ne ostaje ništa drugo nego da solidarno pokažemo neodgovornim i korumpiranim političarima da nisu nedodirljivi i da moraju odgovarati za svo zlo koje su do sada učinili, navodi ovaj pokret.

U pismu podrške upućenom Savezu dobitnika najviših ratnih priznanja, izražavaju nadu da će ovo biti "početak zajedničkog fronta u borbi za bolju budućnost svih nas".

Savez dobitnika najviših ratnih priznanja najavljuje sutra blokadu zgrade Vlade FBiH u minut do podne, jer predstavnici vlasti nisu ispoštovali nijedan od njihovih zahtjeva.

Od Vlade su, između ostalog, tražili da njihove augustovske naknade ne budu umanjene za deset odsto i da se provodi Zakon o dobitnicima najvećih ratnih priznanja bez mogućnosti njegovog ukidanja.