BiH
629

Pogledajte kako svijetli Gospin kip u Međugorju

Klix.ba
Foto: Medjugorje-info.com
Foto: Medjugorje-info.com
Nekoliko hiljada vjernika okupilo se sinoć ispred kuće vidjelice Vicike, koja je 1981. godine vidjela Blaženu Djevicu Mariju, jer je u njenoj sobi počeo svijetliti Gospin kip star 40 godina. Jedan od vjernika uspio je fotografisati kip kako svijetli.
Foto: Medjugorje-info.com
Foto: Medjugorje-info.com
Kako piše portal Medjugorje-info.com, jutros je u Vicikinoj kući bilo nekoliko hodočasnika i župljana, dok je sinoć hiljade vjernika dolazilo da vidi još jedno čudo u Međugorju.

Iako su, kako tvrde mještani Međugorja, sinoć mnogi pokušali fotografisati kip Djevice Marije, bilo je nemoguće na fotografiji vidjeti kako svijetli. Ipak, jedan od vjernika je uspio i fotografiju poslao portalu Medjugorje-info.com.

Da kip svijetli prvo su primijetile Talijanke koji su se molile ispred kipa. Naime, one su krenule izaći iz sobe i ugasile su svjetlo da bi potom primijetile čudnu svjetlost. Okrenule su se i vidjele da Gospin kip svijetli.

"Kip se nalazi u jednoj prostoriji Vicikine kuće, u koju mogu ući hodočasnici. Da svijetli primijetile su dvije Talijanke i počele vrištati. Vicikina braća koja su bila ispred kuće odmah su dotrčala. Vijest se brzo proširila i pred kuću je došlo nekoliko hiljada ljudi. Zaista, riječ je o nečemu nevjerovatnom. Svjetlo je bilo blago i kasnije je slabilo, ali kako je bila noć moglo se jasno vidjeti da kip svijetli", ispričao je za Klix.ba Josip iz Međugorja, koji preko portala medjugorje-info.com obavještava vjernike o dešavanjima u tom mjestu.