PSBiH
0

Podržan Prijedlog zakona o Agenciji za razvoj informacionog društva BiH

FENA
Na današnjoj sjednici Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH podržani su principi Prijedloga zakona o Agenciji za razvoj informacionog društva BiH.p

Podržani su i principi Prijedloga zakona o zrakoplovstvu BiH i Prijedloga zakona o Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH uz zaključak da se od Doma naroda zatraži produžnje roka amandmanske faze.

Članovi komisije dali su pozitivno mišljenje uz prijedlog Domu naroda da među ostalima ratificira Sporazum o saradnji u oblasti turizma između Vijeća ministara BiH i Hašemitske Kraljevine Jordan, Sporazum o zračnom saobraćaju između Vijeća ministara i Kabineta ministara Ukrajine, Evropski ugovor o glavnim unutrašnjim plovnim putevima od međunarodnog značaja, Protokol između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Mađarske u vezi sa sukcesijom bilateralnih međunarodnih ugovora zaključenih između Federativne Narodne Republike Jugoslavije/Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Narodne Republike Mađarske. idr.

Razmatrana je aktuelna situacija u Radio-televiziji BiH na osnovu dopisa Kolegija Doma naroda PSBiH od 29. oktobra 2008. god., dopisa predsjedavajućeg Upravnog odbora BHRT-a od 31. decembra 2008., dopisa člana UOBHRT-a Ahmeda Žilića koji je dostavljen 23. septembra 2008. god. kao i zaključaka Predstavničkog doma PSBiH.

Usvojen je izvještaj o aktivnostima Stalne delegacije PSBiH pri Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope u 2008. godini.

Usvojen je izvještaj o radu Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda PSBiH za 2008. te Orijentacioni plan rada komisije za 2009. godinu, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.