Vrijedna donacija
134

Područna škola "Križevići" dobila savremeni kabinet informatike

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Federalna zastupnica Kenela Zuko danas je posjetila područnu školu "Križevići“ kod Zvornika gdje je uručila vrijednu donaciju računarske opreme za kabinet informatike.

"Želimo djeci na skroman način omogućiti da imaju inovativne modele nastave i savremenu školu kao druga djeca. Na ovaj način pomažemo unapređenju nastavnog procesa, te djeci omogućavamo kvalitetno obrazovanje da bi u budućnost imali inžinjere, ljekare i profesore. Kao federalna zastupnica imam mogućnost sarađivati s privatnim firmama i donatorima te pronalazim dobre ljude koji žele da ostanu anonimni, a pri tome da pomognu djeci u RS-u", istakla je Zuko.

Upravnik područne škole "Križevići“ Abdurahman Mujkić kazao je da će ova donacija pomoći u kvalitetnijem obrazovanju djece.

"Potrebe nastavnika za realizaciju nastavnih sadržaja su se promijenile. Postojeći računari svojim operativnim sistemima nisu mogli da prate nastavni plan i program te smo ih iznijeli u susjednu učionicu. Interaktivna tabla i računari svojim operativnim sistemom daleko će doprinijeti osposobljavanju učenika", istakao je Mujkić.

Predsjednik Savjeta roditelja Mensur Selimović zahvalio je na vrijednoj donaciji, navodeći da će djeca u ovoj područnoj školi nakon dvadeset godina imati savremeni kabinet za informatiku.

"Ovo je škola sa najvećim brojem bošnjačke djece u RS-u. Naša djeca sada imaju sofisticirani kabinet za informatiku, koji do sada nismo imali. Ovom prilikom zahvaljujem zastupnici Zuko, a licencu za kabinet informatike obezbijedit će Ministarstvo prosvjete RS-a", naveo je Selimović.

Pored područne škole u Križevićima, donacija je uručena i za 130 djece u Edukativnom centru u Novoj Kasabi, a osigurano je i oko 300 lektira.