SDA
0

"Podrška birača ne daje mjesta sumnji u pobjedu"

Sarajevo-x.com
Sulejman Tihić (Foto: Arhiv/Fotoservis)
Sulejman Tihić (Foto: Arhiv/Fotoservis)
Stranka demokratske akcije (SDA) izrazila je zadovoljstvo velikom podrškom građana tokom jednomjesečne predizborne kampanje kojom je iz Gradačca, sa Kule Husein–kapetana Gradaščevića, Zmaja od Bosne, jednog od simbola postojanja BiH i borbe za njenu samostalnost i opstanak, SDA krenula u, kako tvrde, još jednu izbornu pobjedu.

425 predizbornih skupova održanih širom BiH i podrška više stotina hiljada građana BiH, još jednom potvrđuju da je SDA najjača stranka na prostoru cijele države, da uživa veliku podršku među građanima i najavljuju izbornu pobjedu stranke.

"Uvjeren sam da će na izborima pobijediti jedinstvena i jaka SDA i da ćemo zadržati poziciju najjače bh. stranke na državnom i federalnom nivou, te da ćemo biti najjača probosanska politička stranka u RS-u! Velika podrška građana sa terena potvrđuje optimizam u pobjedu SDA i naših kandidata. Za predsjedništvo BiH Bakira Izetbegovića i Šefketa Hafizovića za potpredsjednika RS", naglasio je predsjednik SDA Sulejman Tihić.

"Narod zna da je SDA stranka sa najviše povijesnog i političkog nasljeđa. Narod zna ko je BiH poveo u nezavisnost, borbu protiv agresije i obnovu. I zbog toga što narod to zna i ukazat će nam povjerenje, koje ćemo znati opravdati", navedeno je iz ove stranke.

SDA se zahvalila medijima na korektnom praćenju predizborne kampanje, kao i njihovim simpatizerima i pozvala sve građane da u što većem broju izađu na izbore i "svojim glasovima ponovo dokažu da je SDA i nakon 20 godina uspješnog postojanja i dalje najjača stranka", istaknuto je u saopćenju za javnost.