BiH
301

Počinju raditi GRAS-ove rampe za kontrolu i naplatu karata u pothodniku

Piše: E.S.H.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Rampe za naplatu i kontrolu karata za javni gradski prevoz su postavljene u pothodnike na Stupu, potvrdio je za Klix.ba v. d. direktora GRAS-a Avdo Vatrić.

Na ovaj način će se kontrolisati kupovina karata za korištenje tramvajskog prevoza, a rampe bi od sutra trebale biti u funkciji.

"Nedostaje još jedan dio koji nam dobavljač nije isporučio da bismo rampu stavili u funkciju. To je rotor, a očekujemo da će nam danas stići i taj dio", rekao je Vatrić.

Pojedinačne karte će putnik stavljati u tempomat i automatski će se otvarati tripod da bi putnik prošao, dok će mjesečne karte pregledati revizor. Ovakav sistem kontrole karata je postavljen i na stanici na Ilidži.

Ukoliko putnik ne želi kupiti kartu ili nema mjesečnu kartu, neće moći proći dijelom pothodnika koji izlazi na tramvajske stanice prema Ilidži i Baščaršiji, ali će pješaci moći pothodnikom prelaziti sa jedne na drugu stranu ulice.

Građani koji se odluče pretrčavati glavnu saobraćajnicu, kako bi izbjegli plaćanje tramvajske karte mogu biti kažnjeni, a policijski službenici su već kažnjavali nesavjesne građane koji ne koriste pothodnike, već rizikuju život i nepropisno prelaze ulicu na Stupu.