Rok dvije i po godine
21

Počinje izgradnja bolnice u Trebinju, zvaničnici iz RS-a položili kamen temeljac

N. V.
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U Trebinju je danas položen kamen temeljac za izgradnju nove bolnice, a događaju su prisustvovali najviši zvaničnici iz Republike Srpske.

Na događaju su bili predsjednik RS-a Milorad Dodik, predsjednik Vlade Radovan Višković, ministar zdravstva Alen Šeranić i drugi.

Dodik je tokom polaganja kamena temeljca kazao kako je ponosan na činjenicu da će za 30 mjeseci imati novu bolnicu u Trebinju, kao i to što će je graditi domaće firme.

Novi bolnički kompleks će se prostirati na 41.080 metara kvadratnih, a činit će ga savremeni objekat bolnice, prateći objekat tehničkog bloka, nadstrešnica za sanitetska vozila, kao i kompletno uređene pripadajuće kolske i pješačke komunikacije, zajedno sa parkinzima i zelenim površinama.

Ukupna površina objekta bolnice sa tehničkim blokom i nadstrešnicom za sanitetska vozila je 17.826 metara kvadratnih.

Bolnički objekat imat će 223 kreveta i imat će odjeljenja onkologije, pulmologije, infektivno odjeljenje, odjeljenja psihijatrije, neurologije, hirurgije, urologije, otorinolaringologije, oftalmologije, nefrologije, interno, ginekološko i porođajno odjeljenje te urgentni blok sa sobom za opservaciju.

Objekat će obuhvatati i dnevne bolnice - opće i onkološko odjeljenje, dijaliza, hiruršku, internističku i kardiološku intezivnu njegu, poluintenzivnu njegu, oporavak pacijenata – angiografija i endoskopija, oporavak pacijenata – ORL i oftalmologija, odjeljenje za oporavak uz operacioni blok, odjeljenje za oporavak uz blok operativne ginekologije i akušerstva i intenzivnu njegu – neonatologija.

Predviđena je medicinska oprema koja treba da zadovolji standarde moderne bolnice izgrađene u skladu sa posljednjim tehnološkim dostignućima, po visokim medicinskim standardima i adekvatna za pružanje planiranih medicinskih usluga.