Jutarnje gužve
36

Početak sjednice Skupštine KS kasnio jer su pojedini zastupnici ostali "zaglavljeni" u saobraćaju

S. Š.
Deveta radna sjednica Skupštine KS (Foto: T. S./Klix.ba)
Deveta radna sjednica Skupštine KS (Foto: T. S./Klix.ba)
Deveta sjednica Skupštine Kantona Sarajevo je počela, ali nakon nešto malo dužeg kašnjenja u odnosu na termin kada je i zakazana. Naime, sjednica je trebala početi u devet, ali je počela tek u pola 10. Razlog - pojedini zastupnici zadržali su se u saobraćajnoj gužvi.

Saobraćajne gužve u Sarajevu nisu nikakva novost, pogotovo ako se radi o jutarnjoj "špici". No, u posljednje vrijeme, prema riječima mnogobrojnih čitatelja koji se javljaju redakciji portala Klix.ba, situacija u jutarnjim satima na saobraćajnici koja vodi iz pravca Ilidže prema gradu je alarmantna.

Kolone automobila su kilometarske, a kašnjenja su samim tim neizbježna. A da problemima gužvi u saobraćaju ne zaobilaze ni zastupnike u Skupštini KS stiže nam svjež primjer.

Naime, jutros je za devet sati bio zakazan početak sjednice skupštine, no sjednica je počela sa zakašnjenjem od 30 minuta. Razlog je taj što su se pojedini zastupnici zadržali u saobraćaju.

Predsjedavajući Elvedin Okerić dobio je kritiku, nakon iščitanog dnevnog reda, da je dnevni red preobiman i da je samo njegovo čitanje oduzelo previše vremena.

On je naglasio da je sjednica počela nešto kasnije od planiranog te je tako i samo čitanje dnevnog reda uslijedilo kasnije nego što je planirano. Razlog kašnjenja početka sjednica Okerić je objasnio time da je morao pričekati da na sjednicu stignu svi zastupnici, s obzirom da su mu se pojedini javili i saopćili da će kasniti zbog zastoja u saobraćaju.

Inače, zbog gužvi u saobraćaju mnogi građani apeluju na policijske službenike MUP-a KS da pod hitno preuzmu aktivnosti kako bi olakšali saobraćaj u jutarnjim i popodnevnim satima.