BiH
17

Počeo sastanak lidera SDA, HDZ-a BiH i SBB-a s predstavnicima Vlade FBiH

Piše: N. N.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Sastanak predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića s predstavnicima Vlade FBiH počeo je danas u 15 sati.

Sastanku osim lidera političkih stranaka prisustvuju premijer Vlade FBiH Fadil Novalić, zamjenica premijera i ministrica finansija Jelka Milićević te ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić

Prema ranijim najavama, koalicioni partneri trebali bi razgovarati o spornim pitanjima koja se, prvenstveno, odnose na imenovanja u javnim preduzećima.

Vjerovatno najakutnija situacija je u JP Autoceste FBiH koje od 27. maja nemaju upravu, a od kraja aprila ni Nadzorni odbor.

Kako je danas potvrđeno za Klix.ba, od 27. maja JP Autoceste nalazi se u potpunoj blokadi jer niko nije nadležan za potpisivanje ni najobičnijih naloga.

"Sve je stalo, ako potraje još neko vrijeme prijeti nam potpuni kolaps", rekao je jedan od članova uprave JP Autoceste za Klix.ba.

Koalicioni partneri trebali bi razgovarati i o radu i imenovanjima u Agenciji za bankarstvo FBiH, Agenciji za nadzor osiguranja FBiH, Fondu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom i Institutu za medicinsko vještačenje.