Nakon brojnih kritika
594

Počelo čišćenje leda na Dobrinji, ekipe KJKP Rad izašle na teren

L. K.
Nedugo nakon teksta na portalu Klix.ba o kritičnoj situaciji na pojedinim ulicama u sarajevskim naseljima, gdje je veći broj šetališta pod debelim slojem leda, ekipe KJKP Rad izašle su na teren i započele akciju čišćenja.
Kako je navedeno u našem tekstu, najkritičnija situacija je u naselju Dobrinja, gdje je gotovo čitava pješačka zona okovana ledom. Nešto blaža situacija je na Mojmilu, Alipašinom Polju, Čengić Vili i Otoci.

Iz preduzeća KJKP Rad su u saopćenju za javnost naveli zašto ulice nisu očišćene, a u izjavi za Klix.ba rekli su kako bi njihove ekipe već večeras ili sutra ujutro mogle izaći i početi čistiti dijelove grada kojima ranije nisu imali pristup.

Na fotografijama sa terena moguće je vidjeti da ekipe trenutno rade na čišćenju Dobrinje, ali nije poznato da li će nastaviti čistiti i ostala naselja u gradu.

Za dobrobit građana bilo najbolje da se problem riješi večeras ili sutra ujutro, jer je za 13. januar najavljen dodatni pad temperature te se očekuje da će jutarnje temperatura iznositi oko -15 stepeni celzija, što bi moglo dodatno pogoršati kompletnu situaciju.