BiH
0

Petrović za balkanski telekomunikacioni put

FENA
Direktor Telekoma Srbije Draško Petrović izjavio je da će zahvaljujući kupovini Telekoma Srpske telefoniranje na relaciji Srbija - Republika Srpska i Bosna i Hercegovina ubuduće biti jeftinije.

Telekom Srbije kupio je većinski paket akcija Telekoma Srpske 5. decembra, za 646 miliona eura, a Petrović je, gostujući u "Dnevniku" Radio-televizije Srbije, najavio daljnje regionalno širenje "naše telekomunikacione kompanije".

Po njegovim riječima, cilj je stvaranje "balkanskog telekomunikacionog puta" Beograd-Banjaluka-Sarajevo, prenosi portal Mondo.

Petrović je rekao da će Telekom Srbija samo od dividendi, u roku od deset godina, "vratiti" ulaganje u Telekom Srpske, kompaniju čiji je godišnji profit 200 miliona eura.

Kad je riječ o koristi koju će imati korisnici u RS i BiH, Petrović je osim jeftinijeg telefoniranja najavio i nove servise i pouzdaniju mrežu.

Petrović je dodao da je širenje Telekoma Srbija u regionu dio strategije koja je utvrđena 2004. godine sa Vladom Srbije i premijerom Vojislavom Koštunicom, čiji je cilj da "i mi kupujemo, a ne samo da prodajemo".

Vrijednost Telekoma Srbije je, kako je rekao, 3,5 milijarde eura.