BiH
7

Petrović: Definitivno smo pronašli 14 tijela, ali strahujemo da će ih biti još

Piše: F.V.
Obren Petrović (Zurnal.ba)
Obren Petrović (Zurnal.ba)
Gradonačelnik Doboja Obren Petrović izjavio je za Klix.ba kako su definitivno pronađena tijela ukupno 14 osoba stradalih u poplavama na području tog grada, ali da strahuje da će broj mrtvih biti i veći.

Kako je istakao, i jutros je pronađeno tijelo jedne osobe u selu kod Doboja.

"Definitivno imamo 13 mrtvih, a jutros je pronađeno tijelo još jedne osobe. Strahujemo da bi ih moglo biti i više", izjavio je Petrović.

Petrović je jučer kazao za naš portal da je u Doboju pronađeno više od 20 mrtvih osoba, ali sada je tu brojku nešto korigirao, napominjući da je "tada imao informacije o 20 stradalih i da je uistinu toliko sanduka upućeno na teren".

Pojašnjava kako još uvijek nemaju pristupu donjem dijelu grada i da se tamo očekuje pronalazak još stradalih osoba. Petrović je pojasnio da mu nije bio cilj da plaši javnost, već da ju objektivno informira, priznajući da je imao kritika zbog informacija plasiranih medijima.

Iako to gradonačelnik Doboja nije rekao, stiče se utisak da je Petrović kritiziran iz Banje Luke odakle po svaku cijenu nastoje umanjiti razmjere katstrofe koja je pogodila našu zemlju.

U međuvremenu život se polako vraća u Doboj. Napajanje električnom energijom se polako pušta u dijelove tog grada, ali je njegov centar još bez struje. Dobojlije od sinoć ponovo imaju vodu.

Magistralni put, kako je kazao Petrović, do podne će biti osposobljen.

"Donji dio grada je još vodom. Voda je na nivou od pola metra. Idemo kamionima po stanovništvo. Čistimo grad, uređujemo ga koliko može. Dom zdravlja je još poplavljen, ali drugi punktovi su dostupni, a otvorit ćemo i nove punktove", kazao je Petrović za Klix.ba.