Demanti
60

Penny o Prvoj transverzali: Nismo firma koja usporava procese, ako za to ne postoje opravdani zakonski razlozi

I. P.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kompanija Penny Plus sizdala je demanti na osnovu članka na portalu Klix.ba pod naslovom "Zapela parcelacija: Penny s dvije žalbe usporio gradnju Prve transverzale, Općina Centar će pokušati ponovo".
Demanti prenosimo u cjelosti:

"Saopćenje Općine Centar vezano za postupke koji se vode u njenim službama, a u vezi realizacije gradnje Prve transverzale je korektno sa našeg stajališta, jer su iznesene činjenice da je putem Službe za imovinsko-pravne odnose, geodetske poslove i katastar nekretnina u dva navrata donijela rješenja, na koja je preduzeće 'Penny Plus' izjavilo žalbu. U saopćenju je nadalje navedeno da su sporna rješenja poništena od strane Federalne uptrave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i dostavljene Općini Centar na ponovno odlučivanje.

Razlog našeg obraćanja Vama je naslov objave u kome stoji da je 'Penny' s dvije žalbe osporio gradnju Prve transverzale, što implicira da "Penny" usporava cijeli projekat, odnosno da je on razlog što prijekat nije realiziran.

U ime preduzeća 'Penny Plus' i 450 radnika koji su u istom zaposleni želimo danaglasimo da je preduzeće 'Penny Plus' u cijelom postupku ovog projekta koristilo dozvoljena pravna sredstva koja su predviđena zakonom da zaštiti svoj interes, a iz predmetnog saopćenja se vidi da su navedene žalbe i bile osnovane jer su osporena prvostepena rješenja tako što su ukinuta i vraćena na ponovno postupanje.

Preduzeće 'Penny Plus' je firma koja, pored toga što zapošljava 450 radnika, od kojih 200 na 'spornoj' lokaciji, aktivno doprinosti razvoju grada Sarajeva i svih drugih sredina u kojima djeluje i ona nikada nije bila, i nikada neće biti neko ko usporava neke procese, ako za to ne postoje opravdani zakonski razlozi"