BiH
582

Paninimanija u Sarajevu: Sličice razmjenjuju svi, od 7 do 77 godina

Piše: J. H.
Sarajlije se svake nedjelje okupljaju ispred BBI centra kako bi razmijenili Paninijeve sličice Svjetskog nogometnog prvenstva koje počinje za 74 dana.

Trenutno najpopularniji hobi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine je razmjena sličica predstojećeg Mundijala. Interesantno, među okupljenima u centru Sarajeva su osobe od sedam do 77 godina. Svi oni došli su danas ispred BBI centra kako bi sa svojim sugrađanima razmijenili duple sličice i na taj način što prije popunili album.

"Sakupljam sličice otkad znam za sebe. Evo danas sam doveo suprugu Aidu i djecu ovdje. Svi smo u tom folu", kaže za Klix.ba glumac Mirza Tanović, inače veliki navijač Liverpoola.

"Kad sam izvukao Luisa Suareza, poljubio sam sličicu. Ostalo nam je još šezdesetak sličica pa da popunimo album. Najviše nam fali reprezentativaca Nigerije, Brazila i onih polovica na kojima su stadionu. Našu reprezentaciju davno smo popunili. Mismovića smo dugo tražili, a onda smo ga dobili prije tri dana", dodaje naš sagovornik.

Azri Latifić je za popunjavanje albuma bilo potrebno samo četiri dana. Nakon toga je odlučila pomoći svojim sugrađanima i kreirala Facebook grupu.

"Masovne razmjene organizuju se u svim većim gradovima BiH nedjeljom u 12:00 sati dok su lokalne razmjene organizovane radnim danima u nekom od kafića ili trgova. Razmjenjujemo sličice da bismo što jefitnije prošli, da se družimo i da probudimo duh djetinjstva", kaže Azra.