BiH
1.9k

Ovako izgleda kad 10.000 osoba mirnim putem traži svoja i prava svoje djece

Piše: J. H.
Mirni protesti u vezi sa usvajanjem zakona o jedinstvenom matičnom brojuodržavaju se u gradovima širom Bosne i Hercegovine. Na ulice su izašli Sarajlije, Zeničani, Mostarci, Bišćani, Banjalučani... Svi oni traže poštivanje ljudskih prava, pogotovo onih koja se tiču djece.

Najviše građana, njih više od 10.000 hiljada, okupilo se ispred zgrade institucija BiH u Sarajevu, gdje građani pokazuju nezadovoljstvo radom političara, pogotovo članova Vijeća ministara i zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta BiH.

Iz Sarajeva su se čule poruke podrške demonstrantima u svim drugim gradovima BiH. Među okupljenima ispred zgrade Parlamenta BiH nalaze se i mnoge poznate ličnosti.

Podršku demonstracijama u Sarajevu dali su i sarajevski taksisti, nezaposleni, penzioneri, poljoprivrednici, ali i muzičari koji su danas otpjevali nekoliko pjesama, što su demonstranti nagradili velikim aplauzom.

U zgradi Parlamenta i Vijeća ministara danas rade samo službenici, dok su oni odgovorni za trenutno stanje ili otišli sa posla ili uopće nisu došli.

Kako izgledaju demonstracije pogledajte u našoj videogaleriji.