U dolaznoj stanici
626

Otvorena policijska stanica na Trebeviću: Sigurnost građana na prvom mjestu

N. V.
Na Trebeviću je danas otvorena operativna ispostava Policijske uprave Stari Grad na Trebeviću s ciljem veće sigurnosti i povjerenja između policije i građana. Prostorije se nalaze u sklopu objekta dolazne stanice "Ramo Biber".

Otvaranju su prisustvovali gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, ministar unutrašnjih poslova KS Ismir Jusko i načelnik prve policijske uprave Stari grad Safet Šabović.

Kazali su da otvaranje ove policijske stanice predstavlja nastavak odlične saradnje Grada Sarajeva s MUP-om KS kroz niz projekata.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Načelnik Šabović se zahvalio gradonačelniku na učestaloj pomoći policijskoj upravi Stari Grad za vrijeme koronavirusa, ali i ranije.

Gradonačelnik Skaka je naglasio bitnost sigurnosti građana na ovoj planini s obzirom na to da je Trebevićka žičara do sada prevezla milion i 200 hiljada putnika.

"Postoji realan i opravdan razlog otvaranja ovakvog objekta. Želja nam je da svim građanima priuštimo siguran boravak na Trebeviću. Trebevićku žičaru više od 22 posto koriste i strani turisti pa je važno da se i oni osjećaju sigurno i ugodno", rekao je on.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

"Vjerujem da je razvoj Trebevića počeo i nastavio se otvaranjem žičare i vjerujem da će biti ono što je bio i prije rata, odnosno da ćemo u potpunosti staviti u funkciju ovaj najveći park prirode u Sarajevu", dodao je Skaka.

Ministar unutrašnjih poslova Ismir Jusko podsjetio je da je otvaranje ove stanice trebalo biti prije dva mjeseca, ali da je epidemija nakratko pomela planove.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

"Policija, gdje god je prisutna, je imperativ za sigurnost i daje osjećaj koji svaki građanin i gost u ovom gradu želi, a to je da se ima kome obratiti u slučaju da im pomoć treba", poručio je Jusko.

Safet Šabović, načelnik policijske uprave Stari Grad, poručio je da su uvijek tu da budu u službi naroda.