Prusac
0

Otvaranje 500. "Ajvatovice"

FENA
Ajvatovica
Ajvatovica
Petstota "Ajvatovica" počet će 5. juna, a otvorit će je, prema najavama iz travničkog muftijstva, reusu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić, generalni pokrovitelj ove vjersko-kulturne manifestacije.

Predviđeno je da svečanost bude upriličena na musali, na mjestu novosagrađenog šehidskog spomen-obilježja, a u slučaju lošeg vremena u pozorišnoj sali Kulturno-sportskog centra u Bugojnu, uz direktan prijenos na BHRT-u.

Prisutnima bi se trebali obratiti travnički muftija Nusret Abdibegović, predsjednik Organizacionog odbora petstote “Ajvatovice”, i premijer SBK Salko Selman.

U programu otvaranja ovogodišnjih “Dana Ajvatovice” sudjelovat će Hor “Elči Ibrahim-pašine medrese” iz Travnika, Hor BZK “Preporod” Donji Vakuf, Ženski vokalni ansambl “Allegro” iz Sarajeva sa solisticom Lejlom Jusić, Ćamil ef. Hajdarević, imam Medžlisa Fojnica te gosti iz Republike Turske, članovi Muzičkog ansambla “Dijanet”.

Ovogodišnja “Ajvatovica” trajat će 22 dana, a bit će organizirano više od 70 programskih sadržaja u gradovima širom BiH.