BiH
653

Otkrivamo: Željko Komšić službeno putovanje pravdao računom skijališta

Piše: Er. M.
Bivši član Predsjedništva BiH Željko Komšić i četiri člana njegovog kabineta 2014. godine opravdali su "službeno" putovanje računom skijališta.

Komšić i njegovi saradnici "službeno" su u isto vrijeme otputovali u tri različite zemlje, Italiju, Njemačku i Austriju, a troškove noćenja za tri noći svi su opravdali računom austrijskog skijališta Solden.

Komšić je na "službeno" putovanje poveo Amira Ibrovića, šefa svog kabineta, Damira Bećirovića - savjetnika za unutrašnju politiku i pitanja mladih, Vanju Filipovića - tadašnjeg savjetnika za vanjsku politiku, te svog vozača Šefku Lobića.

Zanimljiv je podatak da su Komšićevi saradnici nakon prestanka rada u Predsjedništvu BiH angažovani u organima izvršne i zakonodavne vlasti u BiH.

Tako je Amir Ibrović uposlen kao šef kabineta federalnog ministra rada i socijalne politike Milana Mandilovića, dok je Vanja Filipović uposlen kao šef kabineta ministra komunikacija i saobraćaja BiH Slavka Matanovića.

Damir Bećirović je isto kao i Željko Komšić trenutno zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Kako saznaje Klix.ba, Komšić je intervenisao i da se nekoliko članova njegovog kabineta primi na neodređeno vrijeme u Sekretarijat Predsjedništva BiH nakon isteka njegova mandata.