BiH
41

Otkazan ranije najavljeni sastanak Bakira Izetbegovića i Sadika Ahmetovića

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Otkazan je ranije dogovoreni sastanak predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sadika Ahmetovića, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nam je kazao Ahmetović, sastanak danas neće biti održan zbog Izetbegovićevih obaveza.

"Te obaveze ja poštujem. Srebrenica je mali gradić u Istočnoj Bosni koji ima najveći poslijeratni problem jer smo tamo ostali bez načelnika i skupštinske većine. Može čekati još koji dan, dok potpredsjednik Edin Ramić i predsjednik Regionalnog odbora Srednje Podrinje potpuno ne unište i ono malo sto je iza njih ostalo od proteklih izbora. Osuđeni smo na čekanje, a moj status u stranci je potpuno nebitan u odnosu na položaj i stanje Bošnjaka u Srebrenici koja bi trebala biti prioritet svih nas", rekao je Ahmetović.

Podsjećamo, Ahmetović je tražio sastanak sa Izetbegovićem nakon što ga je Izvršni odbora SDA Srebrenice smijenio iz Regionalnog odbora stranke Srednje Podrinje.

Pet od sedam novoizabranih odbornika Koalicije SDA-SBB-SBiH u Skupštini Općine Srebrenica reagovalo je saopćenjem za javnost dajući podršku smijenjenim Sadiku Ahmetoviću i Aliji Tabakoviću.