BiH
369

Otac Enesa Omeragića: Više mi je žao vojnika nego njega

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Šahin Omeragić, otac Enesa Omeragića koji je jučer u Rajlovcu ubio dvojicu vojnika Oružanih snaga BiH pa potom počinio samoubistvo, kazao je kako više žali za poginulim vojnicima nego za sinom.

On je kazao kako je za cijeli događaj saznao iz medija, kojima se obratio na kućnom pragu nakon što je policija napustila naselje po obavljenom uviđaju. 

"Enes je živio u prizemlju četiri godine, nismo bili u svađi, ali nismo posebno kontaktirali. Sam je živio", kazao je Šahin vidno potresan.

Novinarima je rekao da nije mogao vjerovati šta se dešava.

"Nisam mogao da vjerujem, ne znam odakle mu oružje, nikad u kući nije bilo oružja", kazao je Šahin.

Osvrnuo se na medijske navode o tome kako je njegov zet pripadnik "selefijskog pokreta".

"Zet nije dolazio nit sam mu dao da dolazi jer je nosio bradu. Ne znam, sve sam čuo od medija. Ne kontaktiram s kćerkom. Družio se s mojim sinom. Sa zetom imam kontakt samo 'dobar dan', ja njemu kažem 'pomoz' Bog'. Zato što nosi bradu, nisam htio da komuniciram s njim. Nisam čuo da je blizak nekim pokretima", kazao je Šahin.

Također je rekao kako mediji izvještavaju kako je Enes nosio "kratke pantalone".

"Nije, to su slagali, slagali su da je nosio kratke pantalone, nije nosio. Išao je u 10 sati iz kuće i dolazio kući u 17:30, osam godina koliko smo ovdje nigdje nije bio osim što je bio u Zenici u zatvoru zbog krađe 20 KM, sitna krađa. Čim vidi da cijepam drva i ako držim flašu, bila piva ili voda on je govorio 'nosi đavola', i nije pio on, ne znam je li se družio sa vehabijama, znam da se zet jeste družio", kazao je Šahin.

Vidno uznemiren, kazao je kako žali za vojnicima koje je ubio njegov sin te je zbog toga, kako je istakao, veoma ljut. 

"Samo sam sišao dole da vidim krv. Osjećam se užasno. Nije što mi je dijete, više mi je žao vojske nego njega. Vjerujete li? Kažu mi da se poznavao s ovim jednim vojnikom koji je 81. godište, da su bili skupa u vojsci kod Dudakovića, da su služili vojsku. To je bilo prije deset godina. Rekli su mu da su se poznavali, sjedili skupa u Rajlovcu.  Neću ići na dženazu, samo što moram, ali neću. Ljut sam zbog ovog što je uradio, ja sam obišao cijeli svijet... I bio sam isto đavo, bio sam mlad momak, ali nisam ništa ovako pomišljao", kazao je Šahin.