Demantuju pisanje pojedinih portala
60

Organizatori i TBF: Niko nije napao članove benda

Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Arhiv/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Arhiv/Klix.ba
Nakon što se internet portalima proširila vijest da je nakon sinoćnjeg nastupa TBF-a na BeerFestu u Sarajevu došlo do tuče u kojoj su napadnuti članovi banda, kontaktirali smo organizatore i pjevača TBF-a Mladena Badovinca koji kaže kako se ništa nije desilo.

"Sve što vam mogu reći jeste da se apsolutno ništa nije dogodilo, nemam pojma otkud im to", kratak je bio Badovinac.

Organizator koncerta Nedžad Podžić Poćko također tvrdi da u pisanju pojedinih portala o navodnoj tuči nema istine:

"Jedino je bilo neko koškanje kod šanka kad je neki gost posuo pivo po šanku, konobar ga je odgurnuo od šanka i zovnuo zaštitare koji su ga zamolili da napusti prostor Metalca. Članovi TBF-a u tom su momentu bili udaljeni od tog mjesta u VIP loži i nisu mogli učestvovati uopšte u svemu tome. Ti koji to pišu su nas trebali zvati, ali kako se radi o takvom portalu za koji ne zna čovjek kako bi ga nazvao, ništa me ne iznenađuje", kazao nam je Poćko.

Kontaktirali smo i policiju gdje nam je rečeno da im incident nije prijavljen, kao i hitnu pomoć gdje također kažu da nisu intervenisali u Metalcu. Cijela priča je krenula od portala Poskok.info koji je najprije objavio jednu, a potom drugu verziju priče o tuči u koju su uključili politiku i "prisilnu islamizaciju" stilom koji ne dolikuje ni kafanskom prepričavanju sve da je do tuče i došlo:

"Prema naknadnim informacijama jednog od očevidaca fajta, do sukoba je došlo nakon koncerta, na after partyu na kojem su se članovi TBF-a opušteno zezali sa Sarajkama. No budući da je nakon prisilne islamizacije Sarajeva ženama tog grada ograničena sloboda izbora, ponašanja i življenja, netko od prisutnih smatrao je da ima pravo prigovoriti gostima na ponašanje. Kao reakciju na to jedan od članova TBF-a prvi je fizički uzvratio da bi se potom dogodila opća tučnjava. Jednog od članova TBF-a ciperalilo je nit manje nit više nego 5 'hrabrih' Sarajlija", napisao je hercegovački portal.