BiH
126

Optimizam u Doglodima nakon besane noći: Snizio se nivo vode

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Među mještanima ilidžanskog naselja Doglodi vlada optimizam, jer se smanjuje količina vode koja je prethodnih dana poplavila njihove kuće. Ipak, oni su i dalje na oprezu, s obzirom na padavine koje ne prestaju na sarajevskoj regiji.

Reporteri portala Klix.ba obišli su ovo naselje. Pripadnici Civilne zaštite Općine Ilidža potvrdili su za portal Klix.ba da nivo vode nije kritičan, kako je to bilo prethodnih dana.

"Obišli smo u proteklim satima cijelo područje i možemo konstatovati da se voda povlači u Doglodima, Osijeku, Otesu i drugim mjestima. Pojedina zemljišta i dvorišta još uvijek su poplavljena, ali sa sigurnošću možemo reći da niko nije ugrožen", rekao je za Klix.ba jedan od pripadnika Civilne zaštite u mjestu Doglodi.

Mještani su nakon još jedne besane noći sigurni u jedno - vodenim nanosima neće prepustiti svoje domove.

"Da nam Civilna zaštita nisu pritekli u pomoć sa vrećama i pijeskom ko zna šta bi se desilo. Ali mi se nismo predali kad je najteže bilo, borili smo se sa vodom i izborili smo se", kaže Ragib Ustamujić, čije se dvorište nalazi ispod ceste u Doglodima i proteklih je dana bilo poplavljeno.

Nivo vode jutros je manji nego prethodnih dana, ali u Doglodima su, poučeni ranijim iskustvima, na oprezu.

"Najavljuju prestanak kiše sutra, ali ko će to znati", kaže Ustamujić.