BiH
0

Općina Centar izdvojila 20.000 KM za popravku lifta i klimauređaje u Domu zdravlja Vrazova

Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Općina Centar Sarajevo i JU Dom zdravlja KS potpisali su danas Protokol o realizaciji granta u iznosu od 20.000 KM. Protokol su potpisali načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i generalni direktor JU Dom zdravlja KS Fuad Husić u prostorijama menadžmenta JU Dom zdravlja KS.

"Općina Centar uvijek je imala sluha za potrebe i unapređenje zdravstvene zaštite. U prethodnom periodu Općina Centar predvođena načelnikom Bećirevićem učestvovala je u održavanju objekata Doma zdravlja Centar – Vrazova, te je finansijski pomagala sve segmente koji su bitni za podizanje zdravstvene zaštite ne veći nivo. Dakle, na ovaj način ona je direktno pružala pomoć građanima koji pripadaju ovom dijelu KS, kako bi na što kvalitetniji način mogli ostvariti zdravstvenu zaštitu", kazao je generalni direktor JU Dom zdravlja KS.

Sredstva u iznosu od 20.000 KM bit će utrošena za nabavku klimauređaja za potrebe ortodontske službe i prostorija koje pripadaju porodičnoj medicini i školskoj službi u Domu zdravlja Centar – Vrazova, te za popravku lifta.